Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Polévková mapa Evropy. Recepty se dědí, zároveň se ale časem mění a přibarvují

Gulášová polévka (ilustrační foto). | foto: Shutterstock

Premium
Talíř či miska polévky je základem jídelníčku všech evropských zemí a mnohé recepty sdílejí národy navzdory hranicím. Jak dělají gulášovou v Maďarsku, kde se vzaly v polévkách brambory a kterou českou rád vaří kuchař ze Šrí lanky.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Kyselo podle babičky Haničky, drožďová, kmínová…,“ vyjmenovává grafik Vladimír Vašek polévky, které si pamatuje ze svého dětství a které sám vaří svým třem dospívajícím dětem. „Já vlastně ani nejsem moc na polévky, jen se u nás vždy s radostí a nadšeně vařilo,atak to předávám dál.“

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Prodej domu 167 m2, pozemek 207 m2
Prodej domu 167 m2, pozemek 207 m2

A vei 43A, Provincia de Alajuela, Cd Quesada, Barrio San Roque, Ciudad Quesada, San Carlos, Ciudad Quesada, Kostarika
4 531 833 Kč