7. prosince 2012 15:00 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací: muflon s tyrolským špekem

Le Terroir/ Muflon s tyrolským špekem  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Le Terroir/ Muflon s tyrolským špekem | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Le Terroir


Muflon s tyrolským špekem a kachními játry (4 osoby)

Ingredience:
Půl kila hřbetu z muflona, sůl, pepř, jalovec, 80 g tyrolského špeku, 100 g másla, 200 g kaštanů, dva žloutky, muškátový oříšek

ČTĚTE TAKÉ:


Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zprudka po všech stranách opečeme. Necháme 10 minut odpočinout. Kaštany rozmixujeme, přidáme máslo v pokojové teplotě, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zabalíme do folie a necháme půl hodiny odpočívat. Na mufloní hřbet dáme najemno nakrájený tyrolský špek. Z kaštanové hmoty vyválíme plát, kterým pokryjeme maso, potřeme máslem a dáme na šest minut do trouby vyhřáté na 180°C. Po vyndání z trouby necháme maso znovu odpočinout a potom nakrájíme na porce.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz

Vaše děti ho budou milovat! Vyrobte jim vlastní bublifuk
Vaše děti ho budou milovat! Vyrobte jim vlastní bublifuk

Trávíte s dětmi prázdniny a sháníte tipy na aktivity? My si doma občas hrajeme s bublinami, což moje kluky moc baví. Rádi je vyfukují, koukají, jak je tvořím já a praskají je.