Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Šéfkuchař Zdeněk Křížek odchází z Mandarinu, šéfovat bude síti hotelových restaurací

Jídlo

  6:00
Po jedenácti letech odchází z restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v malostranském hotelu Mandarin Oriental, šéfkuchař Zdeněk Křížek.

Zdeněk Křížek foto: Archiv Zdeňka Křížka

Křížek přechází do společnosti OREA, která vlastní síť hotelů po celé České republice. „Odchod z Mandarin Oriental je pro mě velice emotivní záležitost, ale člověk si postupem času uvědomuje životní priority. Jsem člověk který dává své práci práci 100 procent a tím se snažím posouvat kvalitu české gastronomie ku předu. Ve společnosti budu působit jako executive culinary chef pro celu síť,“ řekl serveru Lidovky.cz Křížek. 

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky.

Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za svého působení zde získal pracovní zkušenosti z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od července 2016 zastával Křížek funkci šéfkuchaře restaurace a baru Spices. 

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...