• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek | foto: Martin Faltejsek

Premium

Recept

Tip na Štědrý večer podle šéfkuchaře Křížka: Po kaprovi se u nás podává králík na černo s noky

Jídlo
  •   16:30

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Chtěli byste na Štědrý den večeřet jako šéfkuchaři? Není nic jednoduššího, než se začíst do receptů těch nejlepších. „Na Štědrý den připravuji rodině takové degustační menu, u nás se tradičně podává králík na černo,“ říká šéfkuchař Zdeněk Křížek, který nedávno otevřel nové Senza bistro.

„Začínáme houbovým kubou, následuje rybí polévka (vývar) s bylinkovými krutóny, následuje tradiční smažený kapr s bramborovým salátem a pak králík na černo s krupicovými noky. Vzhledem ke své profesi si poslední dobou potrpím na vinný doprovod, který nesmí na slavnostní tabuli chybět,“ dodává šéfkuchař. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Alena Pecháčková