„Ráno začínám snídaní, obvykle vánočkou nebo uzeným lososem, kterého mám velice rád. Stromeček zdobíme už pár dní předem, protože ozdobený dokáže navodit pravou předvánoční náladu. Líbí se mi, jak v noci osvětluje obývací pokoj. A zároveň neztrácíme čas zdobením na Štědrý den, který si už v klidu jen užíváme. U nás v ulici máme se sousedy zvyk, že se všichni okolo druhé hodiny odpoledne sejdeme na svařák. Pouštíme koledy, povídáme si a užíváme slavnostní chvíle,“ popisuje Radek David, jak si s rodinou užívá svátky.
Večer si s rodinou vše připraví na stůl, aby od něj v průběhu večera nemuseli vstávat. „Naneseme na něj domácí cukroví, ovoce a kastrůlky s jídlem. Začínáme houbovým kubou, pokračujeme kachními tučnými játry s karamelizovanými jablky, následuje vývar s knedlíčky a zeleninou a nakonec kuřecí řízky a smažený kapr – buď s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem. Kluci přece jenom k některým jídlům ještě nedorostli a nechci je k ničemu nutit. Mám také rád si ozvláštnit tento sváteční okamžik kachními tučnými játry,“ usmívá se šéfkuchař.