Díky tomu nastavuje vyváženou hladinu krevního cukru, rozběhne po ránu kvalitní spalování a zasytí až do oběda. Tato snídaně je samozřejmě i skvělou svačinou nebo večeří. Nezapomeňte si chléb dostatečně obložit vejcem nebo vejce jednoduše přikusovat. Pro vyvážený poměr sacharidů a bílkovin doporučuji na jeden krajíc kváskového chleba jedno vejce.
Co budete potřebovat?
Oheň:
- hrstka rukoly
Země:
- 4 domácí vejce, uvařená na tvrdo
- 1 avokádo
- bio máslo
Kov:
- barevný pepř z mlýnku
Voda:
- špetka nerafinované soli
Dřevo:
- 4 krajíce bio kváskového celozrnného žitného chleba
- hrstka třešňových rajčátek
Postup: Kváskový celozrnný žitný chléb natřeme máslem. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a nakrájíme na plátky. Třešňová rajčátka nakrájíme na půlky. Chléb obložíme vejcem, avokádem, třešňovými rajčátky a posypeme rukolou. Osolíme a opepříme.
Můj tip: Vejce doporučuji uvařit na tvrdo již večer, abyste se nemuseli ráno zdržovat. Místo vejce si můžete na chléb natřít např. kvalitní norská tresčí játra a doplnit avokádem, rajčátky a rukolou. Tato kombinace bude rychlé spalovače ještě více uspokojovat a extrémně dobře sytit.