Veletrhy se naposledy uskutečnily před dvěma lety a střídají se s tradiční Salimou. V roce 2009 na akci vystavovalo 158 firem z více než deseti zemí.
"Za poslední dva roky situace v cestovním ruchu i gastro nebyla ideální," řekl novinářům za pořadatele Dušan Pelikán. Podle mluvčího veletrhů Davida Pokorného tentokrát půjde o malou odbornou akci pro zainteresované.
Organizátoři nicméně nevylučují, že akce se v budoucnu vrátí k většímu rozsahu.
Zviditelnění kuchyně ve spojení s vínem
Veletrh je připravován ve spolupráci s Vinařským fondem ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR, uskuteční se v pavilonech A1 a A2. V nich dostane mimo jiné možnost nabídnout svá vína na 30 tuzemských i 15 rakouských vinařů.
Akce představí i produkty pro zájemce z řad majitelů a provozovatelů hotelů a restaurací. Na prezentace bude navazovat projekt Asociace hotelů a restaurací ČR, který zviditelňuje tradiční českou a moravskou kuchyni ve spojení s vínem za účasti renomovaných kuchařů.
Zajímavostí fóra je například i prezentace Občanského sdružení pro výběrovou kávu, která zájemcům předvede správnou úpravu káv.