130 let

JAN HOCHSTEIGER. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Premium

Rozhovor

Veganská vanilková je nesmysl, říká pražský zmrzlinář. Jak se mu podniká na novém zmrzlinovém bulváru?

Lidé
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Budete potřebovat kilo soli a pět kilogramů ledu, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger, jak si doma vyrobit gelato s ideální pastovitou konzistencí. Jak se mu podniká na nově vzniklém zmrzlinovém bulváru v Praze a proč ho baví staré zmrzlinářské stroje?

Zmrzlinový salon na Národní třídě je nejkrásnější zmrzlinárnou sítě Creme de la Creme. Mezi vysoká zrcadla a zlatý dekor tu na starou bílou tonetku usedá Jan Hochsteiger, populární gelatier v košili a tradiční plátěné bekovce. Odloží svůj kožený batoh a spustí. O své averzi k moderním věcem, která ho dovedla k nákupu starých a ještě starších zmrzlinářských strojů. O době, kdy prodej zmrzliny nebyl k přežití, protože se lidé báli stoupnout si do fronty před výdejní okénko.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Karolína Minaříková Krupková