130 let
Martin Frýdek během zápasu proti Teplicím.

Martin Frýdek během zápasu proti Teplicím. | foto: Ondřej Bičiště, MAFRA

Myslím si, že jsem nefauloval. Mrzí nás to, vrací se Frýdek ke spornému momentu proti Teplicím

Sport
  •   7:18
Teplice - Měl platit gól fotbalové Sparty v Teplicích, anebo ne? Aktéři nedělní ligové partie se na tom neshodli; trnem v oku domácích byl souboj hostujícího kapitána Martina Frýdka s brankářem Tomášem Grigarem.

„Teď se budou tříštit názory, ale podle mě to faul byl,“ domníval se teplický trenér Stanislav Hejkal po remíze 1:1.

Sparta v 69. minutě zahrávala roh, do Grigara v malém vápně naskočil s rukou napřed sparťan Frýdek. Nedovoleně? Anebo v rámci pravidel? Sudí Jan Machálek na hřišti, ani Petr Ardeleánu u videa v souboji problém neviděli.

„Já tam nic neudělal. Šel jsem do souboje, viděl jsem balon a zatím si myslím, že jsem nefauloval,“ povídal Frýdek bezprostředně po zápase. Míč Grigara přeplachtil, od Kayi na zadní tyči se míč odrazil a do brány putoval po nešikovném zásahu domácího Shejbala.

Sparťanský trenér Václav Jílek tvrdil: „V reálu to nešlo z té dálky posoudit, podle velkoplošné obrazovky zřejmě k nějakému kontaktu došlo. Ale když rozhodčí takhle rozhodli, asi neměli důvod gól neuznat.“

Zklamaný trenér Sparty Václav Jílek.

Teplice se čertily i po ruce Adama Hložka ve vápně. „Když si hráč nastřelí ruku sám, což video potvrdilo, tak to ruka není. I když tohle pravidlo nechápu, beru to,“ smířil se trenér Hejkal. „Ale byly tam i jiné situace. Třeba když Řezníček pět minut před koncem střílel těsně vedle, měl natažené trenky, dres. To je držení. Ale zápas se takhle hrál, v tempu, v důrazu, kluci se ani nehádali.“

Řezníček se nakonec prosadil, v 90. minutě po rohu vyrovnal. A Sparta tak v letošní sezoně stále čeká na dvě ligové výhry v řadě.

„Mrzí nás to, štve. Dneska nás trápila koncovka. Posledních deset minut musíme udržet balon na soupeřově půlce a nepustit ho do tlaku,“ lamentoval Frýdek.

Sparta je sedmá, tři body za skupinou o titul, Teplice jen o skóre za ní.

Autor: