• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Fanoušci Hajduku.

Fanoušci Hajduku. | foto: ČTK

Policie v Žilině zatkla 230 fotbalových výtržníků (video)

Sport
  •   13:46
ŽILINA - Přes padesát policistů a několik desítek fanoušků Hajduku Split bylo zraněno ve čtvrtek během výtržností chorvatských příznivců v Žilině, kam dorazili na utkání třetího předkola Evropské ligy.

Policie dnes oznámila, že předvedla celkem 230 osob. Vedle 221 Chorvatů také tři Rakušany, pět Slovinců a jednoho Belgičana. Úřady vyhostily ze země 219 chorvatských výtržníků, kteří nebudou smět pět let vstoupit na území Slovenska ani do států Evropské unie. Zatím policie nikoho neobvinila a nebyly vyčísleny ani škody.

Příznivci Hajduku, který večer remizoval se Žilinou 1:1, před utkáním podle policie ničili zařízení restaurací, automobily, výklady i železniční stanici. Údajně zaútočili i na policisty, kteří většinou utrpěli lehčí zranění. Jeden strážce pořádku musel s poraněním rukou na operaci, ale v ohrožení života není. Na zásahu se podílelo na 600 policistů.

V nemocnicích bylo ošetřeno i 18 chorvatských fanoušků, kteří měli rozbité hlavy, řezné rány a pohmožděniny. Po zápase už k výtržnostem nedošlo.

Autor: ČTK