130 let
Declan Rice se podivuje nad neuznanou brankou.

Declan Rice se podivuje nad neuznanou brankou. | foto: Reuters

V Anglii nikdo video nechce, už se stalo dost podivných rozhodnutí, zlobí se Rice po neuznané brance

Sport
  •   14:46
Sheffield - Po krásné individuální akci, kdy obešel tři hráče Sheffieldu, naservíroval Declan Rice míč Robertovi Snodgrassovi, který v nastaveném čase dvaadvacátého kola Premier League vyrovnal v dresu West Hamu na 1:1. Jenže videorozhodčí byl kvůli novému výkladu pravidel proti. „Všichni jsme z toho naštvaní. Míč se mi odrazil do ruky, kterou jsem měl u těla. Přijde mi, že hrajeme v pravidlech určených pro házenou,“ ulevil si Rice.

Nováček anglické fotbalové ligy Sheffield United porazil West Ham 1:0 a posunul se na páté místo neúplné tabulky o bod před Manchester United. Zápas rozhodl v 53. minutě Oli McBurnie, který využil špatnou rozehrávku brankáře Davida Martina, ten už po čtvrthodině hry vystřídal zraněného Lukasze Fabiaňského.

V nastavení ale přišel kontroverzní moment utkání.

West Ham sice v nastavení vyrovnal, ale gól Roberta Snodgrasse po konzultaci s videem neplatil kvůli hře rukou Declana Rice.

Akce začíná v čase 1:26:

„Všichni jsme z toho naštvaní, právě jsem to viděl na videu. Míč se mi odrazil do ruky, kterou jsem měl u těla. Přijde mi, že hrajeme v pravidlech určených pro házenou,“ ulevil si jednadvacetiletý záložník.

Nová pravidla anglické Premier League totiž uvádějí, že jakákoliv branka, které bylo dosaženou za pomocí ruky, nebude uznána. I když to byl kontakt s horní končetinou nezaviněný.

„Myslím, že to jsou myšlenky každého hráče v Anglii, nikdo nechce VAR ve hře. V této sezoně bylo tolik podivných rozhodnutí, která byla naprosto šílená, video navíc ničí bezprostřední radost z branky,“ zlobí se Rice.

„Kladiváři“ utrpěli první porážku pod vedením Davida Moyese, ten na konci minulého roku nahradil Manuela Pellegriniho a při premiéře slavil vítězství 4:0 nad Bournemouthem.

„Každý, kdo hrál fotbal, ví,že to byla regulérní branka. Z mého pohledu jde o špatné rozhodnutí rozhodčích. Nejsem fanouškem videa, ale musíme se s tím vyrovnat. Kam měl Rice dát ruce, svázat si je za záda?“nechápal Moyes.

West Ham je tak v tabulce šestnáctý, dva body nad pásmem sestupu.

Autor: David Ako