130 let

Jesse Lingard a jeho tradiční oslava. | foto: Reuters

Doporučujeme

VIDEO: Poslední vteřina sezony zhatila povedenou sázku. ‚Kopyto’ Lingard se po hrubce gólmana poprvé trefil

Sport
  •   22:26
Manchester - Pocit naprosté frustrace musí aktuálně prožívat anglický fanoušek. Ten před rokem na startu Premier League vsadil deset liber v kurzu 66:1, čímž by vyhrál 670 liber (přibližně 20 tisíc korun) na to, že záložník Manchesteru United Jesse Lingard za celý ročník nedosáhne ani na jednu branku či asistenci.

Běžela sedmá minuta pětiminutového nastavení posledního utkání ročníku, když střídající Lingard po fatální chybě gólmana Leicesteru skóroval.

Manchesterští „Rudí ďáblové“ v přímém souboji o Ligu mistrů vyhráli v Leicesteru 2:0 . Vítěznou branku United dal v 71. minutě Bruno Fernandes z penalty, pojistku přidal v nastavení Jesse Lingard. A právě ta je na celém příběhu nejzajímavější.

Pro anglického záložníka šlo o vůbec první trefu v ligovém ročníku, ba co víc, o vůbec první (hokejově řečeno kanadský) bod v sezoně, ve které za United odehrál 22 zápasů v Premier League.

„Není mezi námi člověk, který si vsadil na to, že Lingard v sezoně nebude mít ani jednu branku, nebo asistenci?“ upozornil na Twitteru jeden z fanoušků na možnost podobné předsezonní sázky.

Sázka jednoho z fanoušků.

Vzápětí se mu jeden takový přihlásil.

Z deseti liber mohl zmiňovaný sázkař vyhrát v kurzu 66:1 příjemných 670 liber (zhruba 20 tisíc korun).

Stačilo málo, aby syn slavného otce Kasper Schmeichel nepředvedl vlastně v posledních vteřinách duelu obrovskou minelu, kterou Lingardovi - anglickému reprezentantovi - branku doslova nabídl na zlatém podnose.

Mimochodem jeho otec Peter Schmeichel se proslavil právě v dresu United...

Autor: David Ako