130 let

Trenérský rebel Miroslav Fryčer. | foto: gazzettahockey.it

Hokejový skandál. Český trenér během zápasu volal z mobilu. Kvůli tomu, že se cítil poškozen sudími

Sport
  •   11:20
VÍDEŇ - Trenér znojemských hokejistů Miroslav Fryčer během nedělního třetího čtvrtfinále EBEL na ledě Vídně názorně předvedl, jak to může dopadnout, když někoho důsledně vezmete za slovo.

Tampa Bay slaví v NHL premiérový zisk Prezidentovy trofeje

„Kdykoliv s něčím nebudete spokojení, volejte, jsem na příjmu a připraven,“ řekl mu zástupce EBEL před zápasem, který později Vídeň vyhrála 5:2, a vede v sérii 2:1.

Nabídka konzultace se měla týkat výroků rozhodčích.

A tak mu Fryčer zavolal.

Ze střídačky, přímo během vyhecovaného duelu.

„Mažou nám med kolem huby, že se bude pískat dobře. Tenhle Kanadýr mi řekl, že mu můžu volat nebo psát, když se mi něco nebude líbit,“ vysvětloval Fryčer kuriózní okamžik.

„V ten moment se mi něco nelíbilo. Rozhodčí na ledě nechtěl jít ke mně, tak jsem sáhl po telefonu,“ doplnil.

Nikam se ale nedovolal. „Ten hajzlík to nezvedl,“ podivoval se kouč Znojma.

S mobilem u ucha a ústy plnými ostrých slov ho zastihly i kamery stanice Sky Sport Austria, která utkání přenášela.

„Už jsem toho viděl hodně, ale nikdy jsem neviděl kouče (během zápasu) na telefonu. Zajímalo by mě, komu volal,“ pravil Dave Cameron, trenér Vídně.

Fryčer neměl v úmyslu zastírat, co na střídačce vyváděl.

„Máme tolik zraněných, že střídačku máme obsazenou jako na basketbal. Na druhé straně je úplně plno,“ trval ostřílený kouč na tom, že se na vedení ligy skutečně chtěl dovolat.

„Tak si říkám, takový mančaft (Vídeň) přece nepotřebuje pomáhat, ne? Už to bylo vyhrocené, neudržel jsem se a chtěl jsem se optat, co supervizor na to,“ dodal.

EBEL liga - znojemská gólová radost.
EBEL liga - zápas Znojemských Orlů (v červeném) v nejvyšší rakouské soutěži.

Poměr vyloučených byl v neděli 4:8 v neprospěch Orlů, navíc jejich útočník Patrik Novák dostal trest na pět minut a do konce. „Naše fauly tam byly, to zase ano,“ přiznal Fryčer. 

„Škoda, protože v pět na pět jsme hráli opravdu dobře. Přesilovky má Vídeň dobré, navíc nás oslabení stála spoustu sil. Před klukama smekám a konec ještě není, chystáme se na odvetu,“ hlásil bývalý reprezentant bojovně.

Čtvrtý duel se hraje v úterý od 18.30 ve Znojmě a je možné, že se v něm v dresu Orlů objeví i jejich druhý nejlepší střelec Anthony Luciani, jemuž zranění z nadstavbové části hrozilo ukončit sezonu. 

„Chtěl jít na tréninku naplno, střílet. V úterý ráno budu chytřejší,“ řekl k potenciální posile Fryčer.

Autor: