130 let

Brankář Jake Allen (34) z týmu St. Louis Blues zachraňuje situaci, v níž se Alex Chiasson (39) z týmu Edmonton Oilers snažil vstřelit branku. | foto: USA TODAY Sports

St. Louis vyhrál po šesté v řadě a vede Západní konferenci. New York doma porazil Detroit

Sport
  •   7:08
New York - Hokejisté St. Louis zvítězili v NHL v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference na ledě Edmontonu 5:2. Obhájce titulu si připsal šestou výhru za sebou. Na straně poražených asistoval u obou branek Leon Draisaitl, který ztrácí v produktivitě soutěže jeden bod na vedoucího Davida Pastrňáka. Ve druhém utkání středečního programu porazil New York Rangers doma Detroit 5:1.

Hvězda NHL prý dluží casinu v Las Vegas 13 milionů dolarů. Proto nyní čelí žalobě

St. Louis sice inkasoval ve třetí minutě z hole Connora McDavida, ale otočil skóre dvěma zásahy v přesilových hrách. Prosadili se Jaden Schwartz a Alex Pietrangelo. V závěru prostřední třetiny zvýšil Robert Thomas už na 3:1. Edmonton zápas zdramatizoval v 52. minutě kontaktní branku Zacka Kassiana, ale při hře bez gólmana stanovil konečnou podobu výsledku Tyler Bozak a Ivan Barbašev.

Centrový hráč Greg McKegg (14) z týmu New York Rangers vstřelil gól brankáři...
Zach Sanford (12) z týmu St. Louis Blues se snaží vytlačit Connora McDavida...

St. Louis nepostihla mistrovská kocovina a daří se mu eliminovat i ztrátu Tarasenka, který se před dvěma týdny zranil a očekává se, že bude mimo hru pět měsíců. Blues se bodově vyrovnali vedoucímu týmu NHL Washingtonu. Oba nasbírali 25 bodů.

Výsledky:

NY Rangers - Detroit 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Branky: 25. DeAngelo, 27. Kreider, 29. R. Strome, 49. McKegg, 58. Panarin - 30.

Edmonton - St. Louis 2:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Branky: 3. McDavid, 52. Kassian - 7. Schwartz, 28. Pietrangelo, 36. Thomas, 60. Bozak, 60. Barbašev.

Na opačném pólu tabulky je Detroit, který prohrál 12 z posledních 13 zápasů při skóre 21:57. Red Wings ztratili utkání v Madison Square Garden v rozmezí 25. až 29. minuty, kdy po bezbrankové úvodní třetině třikrát inkasovali. V přesilové hře se trefili Tony DeAngelo s Ryanem Stromem, třetí zásah přidal Chris Kreider.

Faksa dal dvě branky a stal se největší hvězdou zápasu, Pastrňák bodoval potřinácté v řadě

Detroit snížil z úniku dva na nikoho, který zakončil Valtteri Filppula. V oslabení ale udeřil Greg McKegg a při hře bez brankáře uzavřel skóre Arťom Panarin. Do utkání naskočili i tři čeští hráči a ani jeden nebodoval. V dresu Rangers nastoupil v zadních řadách Libor Hájek a v útoku Filip Chytil. Na druhé straně tvořil první obrannou dvojici Filip Hronek.

Autor: ČTK