130 let

Nahněvaný Benjamin Tetteh. | foto: ČTK

Názor

KOMENTÁŘ: VARi od našeho prahu! Ochuzuje nás o záplavy endorfinu po gólu

Sport
  •   22:55
Jen 140 vteřin chybělo, abychom po delší době vyplenili Eden. Nepovedlo se. Inkasovat gól v posledních minutkách je naše specialita. Ale nebuďme neskromní. Kdo by si před týdnem pomyslel, že budeme po derby lamentovat nad ztrátou bodů.

Tvrdík navrhuje přerušení ligy. Hrát bez diváků je nesmysl, říká předseda Slavie

Jenže nový lodivod otočil kormidlem a Sparta je zase tým. Ve středu naložila Baníku bůra a v neděli byla blízko vítězství v derby. Kluci dřou, bojujou jeden za druhého. I kdyby to občas ještě drhlo a nějaký bod se cestou zakutálel, dá se to odpustit.

Věřím, že trojboj s největšími rivaly završíme v neděli proti Plzni úspěšně. Pokud tedy nebude proti VAR. Nechci polemizovat, jestli Benji Tetteh před neuznaným gólem vážně fauloval. 

Zleva Benjamin Tetteh ze Sparty a Ibrahim Traoré ze Slavie.
Zleva Ladislav Takács a brankář Ondřej Kolář ze Slavie a Benjamin Tetteh ze...

Kdyby ho zastavil hned sudí na hřišti, mlčím. Ten ale akci pustil, a tak se stalo to, proč VAR nenávidím. Padne gól, vypuknou emoce a pak střih. Z absolutní euforie úplně na dno. Fotbal se ale hraje pro lidi a ti na něj chodí právě kvůli těm endorfinům, jejichž exploze působí blahodárně na zdraví. 

O ty nás VAR připravuje, naučil nás po gólu pro jistotu emoce krotit, protože co kdyby… Možná bude fotbal s VAR prostší lidských chyb, ale bude nás tak bavit?

Autoři: Lidovky.cz