130 let
Rychlobruslařka Martina Sáblíková a členové bronzové běžecké štafety (zleva) Lukáš Bauer, Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš

Rychlobruslařka Martina Sáblíková a členové bronzové běžecké štafety (zleva) Lukáš Bauer, Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš | foto: ČTK

Názor

TIME OUT LN: Úspěchy se v Česku neodpouští

Sport
  •   6:00
PRAHA - Čeští elitní sportovci by neměli svými úspěchy dráždit bafuňáře a komplikovat jim tak život. Kdyby Bauer i štafeta skončili ve Vancouveru kolem desátého místa, měli by klid.

Jenže oni ti kluci neposední si dovolí na běžkách dojet pro bronz! Však také nyní přišel trest. Funkcionáři téhle soudržné skupině hodlají hezky proluftovat peněženky. Především v lyžování se totiž v Česku stalo tradicí, že úspěch se neodpouští.

"ODMĚNA" PRO BAUERA A SPOL. za olympijský úspěch: méně peněz - VÍCE ČTĚTE ZDE!

UKŘIVDĚNÝ BAUER chtěl z vyhlašování odejít. Měl jsem vyhrát já, tvrdí - VÍCE ČTĚTE!

Neumannová, Janda, Sakala, Záhrobská, Bauer. Všichni by mohli vyprávět. Jistý lyžařský činovník si před časem dokonce upřímně posteskl, že každý úspěch stojí peníze, a že se proto bude muset s pár kolegy úředníky rozloučit, protože na jejich plat tím pádem nemá.

Nakonec tedy buďme rádi, že Bauerovi už táhne na 33. rok. Což je zřejmě jedna z mála věcí, která ho ještě v rodné vlasti coby aktivního lyžaře drží. Být mladší, možná by už sbíral medaile jinému státu.

Témata: Česko, Vancouver