130 let

Česká radost v duelu s Polskem | foto: cbf.cz

České basketbalistky do 20 let zdolaly Polsko. Z druhého místa míří v osmifinále na Italky

Sport
  •   20:29
Klatovy - České basketbalistky do 20 let v závěrečném utkání základní skupiny mistrovství Evropy v Klatovech porazily 64:41 Polsko. Výběr trenéra Kena Scalabroniho v konečné tabulce obsadil druhé místo za neporaženým Ruskem a v osmifinále se utká s Itálií.

Polsko dokázalo držet s domácím týmem krok jen v první čtvrtině, druhou Češky vyhrály 19:7 a náskok nakonec ještě navýšily. Ziskem třinácti bodů se na výhře podílela Tereza Vitulová, Veronika Voráčková přidala jedenáct bodů a Veronika Šípová deset.

Česká radost v duelu s Polskem
Tereza Vitulová v utkání s Polskem.

„Byl to třetí zápas ve třech dnech, ale i přesto jsme podali velmi solidní a týmový výkon. Hráli jsme znovu se skvělým nasazením. Tenhle zápas bylo potřeba odbránit a vybojovat a přesně to jsme předvedli. Byli jsme tvrdším týmem, lépe jsme doskakovali, méně ztráceli míče, a proto tu teď sedíme jako vítězové,“ uvedl v tiskové zprávě Scalabroni.

Osmifinále s Itálií čeká český tým, který mezi evropskou elitou startuje po čtyřech letech, ve středu. „Na Itálii jsme neměli zatím čas vůbec myslet, ale je to velmi silný tým a budeme muset hrát ještě lépe, abychom postoupili. Máme teď den volna na odpočinek a přípravu a přesně to budeme dělat,“ přidal americký kouč.

Autor: ČTK