130 let
Michal Krčmář při závodě ve slovinské Pokljuce.

Michal Krčmář při závodě ve slovinské Pokljuce. | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Jako sex bez orgasmu, reaguje Krčmář na závody SP v Novém Městě bez diváků

Sport
  •   14:47aktualizováno  16:32
Nové Město na Moravě - Biatlonista Michal Krčmář se snaží vyrovnat s tím, že se Světový pohár v Novém Městě na Moravě uskuteční bez diváků. Dnes o tom rozhodla Bezpečnostní rada státu kvůli šíření koronaviru. Krčmář přirovnal závody ve ztichlé Vysočina Areně k sexu bez orgasmu.

„Najdi rozdíl!“ napsal stříbrný olympijský medailista ve sprintu na sociální sítě k fotkám. Na jedné je prázdné hlediště Vysočina Areny a na druhé plné.

„Snažím se pochopit a přijmout rozhodnutí vlády. Zatím se mi to nepovedlo. Také se snažím najít nějaké přirovnání, které vystihne závodění v Novém Městě na Moravě bez fanoušků. A našel: bude to jako sex bez orgasmu,“ uvedl Krčmář.

Rozhodnutí závodit bez diváků okomentoval i lídr Světového poháru Martin Fourcade. „Nejednotnost kolem COVID-19 pokračuje. Čeští fanoušci do Nového Města nesmějí, ale zároveň není problém, že tam přijede celá biatlonová karavana, jež byla před necelými čtrnácti dny v Itálii,“ napsal Francouz na twitteru.

Do Vysočina Areny a k tratím se chystalo každý den od čtvrtka do neděle 30 tisíc fanoušků. Atmosféra při novoměstských závodech byla celosvětově proslulá.

Neúčasti příznivců litoval i Nor Johannes Thingnes Bö. „Je to škoda. Organizátoři získali ohromné renomé díky divácké kulise tisíců lidí,“ uvedl na webu norského deníku VG. „Je ale pochopitelné, že takto autority v zemi rozhodly, když jsou v zemi první případy nákazy. Uvědomíte si, že jde o vážnou věc,“ dodal.

Autor: ČTK