130 let
Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | foto: ČTK/AP

Ledecká dojela druhá v paralelním slalomu, výrazně se tím přiblížila k celkovému triumfu

Sport
  •   14:45
Scuol - Snowboardistka Ester Ledecká skončila druhá v paralelním obřím slalomu ve Scuolu a má na dosah čtvrtý celkový triumf v pořadí paralelních disciplín. Olympijská vítězka ze snowboardu i lyží prohrála ve Švýcarsku až ve finále s ruskou závodnicí Milenou Bykovovou.

Ledecká kvůli možnosti vyhrát křišťálový glóbus ve snowboardingu nezúčastnila lyžařských závodů Světového poháru ve Špindlerově Mlýně a díky druhému místu má na kontě 5450 bodů. Před Rakušankou Sabine Schöffmannovou zvýšila náskok na 460 bodů, třetí Selina Jörgová z Německa ztrácí 630 bodů.

Ve Scuolu Ledecká ovládla kvalifikaci. V osmifinále její soupeřka Švýcarka Ladina Jennyová vyjela z trati. Ve čtvrtfinále přešla česká závodnice přes Němku Ramonu Hofmeisterovou a v semifinále si poradila s další Němkou Cheyenne Lochovou.

Proti Bykovové zvolila Ledecká jako ve všech vyřazovacích jízdách červenou trať. Cílem projela česká hvězda o 23 setin později.

Třiadvacetiletá Ledecká je v této sezoně pošesté na stupních vítězů. Dvě výhry si připsala v únoru v Pchjongčchangu a v prosinci v Cortině d’Ampezzo. Finálový závod, paralelní slalom, se pojede 23. března v německém Winterbergu.

Před závěrem snowboardingové sezony se Ledecká postaví ještě na lyže. Od pondělí bude jezdit tréninky sjezdu na finále Světového poháru v andorrském středisku Soldeu, kde pojede sjezd 13. března. Odtud se přesune do Winterbergu.

Autor: ČTK