V dubnu roku 1872 byl slavnostně položen jeho základní kámen, v říjnu následujícícho roku už sládek vystavil první várku. Větší investice do výroby přišly až ve 20. století.
Produkce východočeského podniku Primátor se od ostatních pivovarů jasně odlišuje: aby uspěl na trhu, zaměřil se na výrobu speciálů. Jeho výstav tak tvoří třináct na tuzemské poměry nezvyklých piv. Jedním z nich je Weizenbier (pšeničné pivo).
Základem je pšeničný a ječný slad, kvasinky a žatecký chmel. Kalnou, světle žlutou barvu nápoje doplňuje ve sklenici hustá a stálá pěna. Weizenbier s 5 % alkoholu voní kvasem, v ústech aroma přechází do mírně štiplavé ovocné chuti. Říz je slabší, s jeho koncem mizí i požitek a zůstává jen dlouhý a pronikavý svěží dovětek.