Rozhovor 31. října 2016 7:00 PRAHA Alena Pecháčková

Největší nešvar českých restaurací? Nekonečně dlouhé menu, říká porotce z MasterChefa

Marek Fichtner | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval na luxusních zámořských lodích, vařil pro královskou rodinu v Saúdské Arábii nebo v jedné z nejlepších restaurací světa, v kodaňské Nomě. A...

Rozhovor aktualizováno 14:25, 12. 10. 2016 7:25

Raw nebo paleo? Tělo nepotřebuje jen ovoce, ale i kachní sádlo, říká šéfkuchař Kalina

Šéfkuchař Miroslav Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Miroslav Kalina o tom, že ani v kuchyni se příroda obejít nedá, jak dokáže odhadnout vítěze televizní kulinářské soutěže a proč nikdy...

Rozhovor 5. října 2016 6:08 PRAHA

Soutěžící někdy zapomínají, že u jídla jde především o chuť a ne o vzhled, říká porotce z MasterChefa

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vedou soutěžící druhé řady populární soutěže MasterChef Česko? Mají šanci se uchytit ve špičkové gastronomii? „Vynalézavost jim nechybí. To...

26. září 2016 21:40

Pečený candát je nejlepší s hříbky, radí šéfkuchař

Houbové menu. Zkuste candáta s hřiby, radí Roman Paulus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V konzumaci ryb Češi za světem tak trochu zaostávají, většinou se na stolech objevují v období vánočních svátků. Zkoušeli jste doma připravit jinou...

14. září 2016 21:50

Zastřené vejce, čerstvý kopr. Připravte si kulajdu podle šéfkuchaře

Kulajda se zastřenými vejci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neexistuje na ni univerzální recept, každá rodina má svůj vlastní. V polévce každopádně nesmí chybět brambory, houby, smetana, kopr a vejce –...

5. září 2016 21:45

Lahodné makronky. Jak připravit barevné laskominy, poradí šéfkuchař

Barevné makronky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zaoblená, bez prasklin a s „nožičkou“ (nafouknutá spodní část, která povyskočí během pečení). Tak má vypadat dokonale připravená makronka. Základ...

24. srpna 2016 21:45

Jak uvařit menu z pořadu Masterchef? Zkuste brownies, mangový salát či pražmu

Čokoládové brownies s borůvkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zvládli byste připravit pražmu královskou, mrkvové pyré či francouzskou omáčku beurre blanc? To vše musel zvládnou tým soutěžících v pořadu...

23. srpna 2016 5:00

Česká klasika. Kachní prsíčka se zelím a pošírovaným jablkem

Kachní prsíčka se zelím (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chutná vám česká kuchyně? Poto vyzkoušejte recept na kachní prsíčka šéfkuchaře Petra Patočky z restaurantu Hradčany. Podobný úkol dostali i soutěžící...

22. srpna 2016 21:40

Španělský poklad. Jak připravit paellu?

Paella | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedle italských špaget a řecké musaky patří mezi nejoblíbenější středomořská jídla paella. Na přípravu tohoto španělského pokrmu vám bude stačit...

Rozhovor 28. února 2016 6:59

Zatím neplánuji otevřít ani restauraci, ani bistro, říká vítěz Masterchefa

Roman Kotlář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stal se nejlepším kuchařem televizní soutěže MastefChef. Co plánuje nyní? Vrátí se k učení tělocviku, nebo chce už jen vařit. „Jak naložím s výhrou...

Rozhovor 5. února 2016 6:06 Alena Pecháčková

Na další řadu MasterChefa se těším, říká šéfkuchař Raditsch

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v Dánsku, Norsku i Americe. Má pod sebou padesát kuchařů a sestavuje menu pro dvě restaurace. V poslední řadě gastro soutěže MasterChef...

Rozhovor 23. prosince 2015 6:19 Alena Pecháčková

Porotce z Masterchefa: Role jsme rozdělené neměli, mohli jsme říkat cokoli

Marek Fichtner | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval na luxusních zámořských lodích, vařil pro královskou rodinu v Saúdské Arábii nebo v jedné z nejlepších restaurací světa, v kodaňské Nomě. V...

30. listopadu 2015 22:07

Jak si poradit s vnitřnostmi? Inspirujte se recepty šéfkuchařů i soutěží MasterChef

Domácí paštika (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, jak na kachní játra, králičí srdíčka nebo kuřecí žaludky? Proměnit vnitřnosti v lahodné delikatesy dostali za úkol i soutěžící v pondělním...

18. listopadu 2015 23:05 PRAHA

Pstruh lososovitý? Překvapivě chutná variace lososa. Inspirujte se jako v MasterChef Česko

Kde koupit čerstvé pstruhy? Podívejte se na tipy šéfkuchařů | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak nejlépe připravit pstruha lososovitého? S bylinkami, fazolkami nebo citronem? Nechte se inspirovat podobně jako soutěžící v MasterChef Česko....

Reportáž 5. listopadu 2015 7:00

Romantická večeře v režii MasterChefa: ochutnali jsme jídlo soupeřících kuchařů

Romantická večeře v režii MasterChefa: porotce Marek Fichtner s partnerkou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Romantická večeře v sobotu dopoledne? Zbystřila jsem. Že by mě v každodenní záplavě zpravodajství minula „breaking news“ o triumfálním vynálezu...

4. listopadu 2015 6:21

Co s kuřecími srdíčky? Zkuste recepty šéfkuchařů

Ravioly plněné liškami s kuřecím ragú | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Srdíčka na ragú, žaludky do polévky a z brzlíku připravíte zajímavou přílohu. Naučte se v kuchyni využívat i vnitřnosti neboli drobty. Co připravit...



Najdete na Lidovky.cz