30. března 2018 6:50 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Připravte si velikonoční nádivku podle šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Velikonoční nádivka | foto: Martina Schmidtová

Skoro každá rodina má na nádivku svůj vlastní recept, pokud ale mezi takové vaše rodina, nepatří, nezoufejte. Velikonoční nádivku si můžete připravit podle receptu šéfkuchaře Radima Gerlicha.

Nádivka:

  • 300g toastového chleba
  • 8 ks vajec
  • 80 g másla
  • 100 g kopřiv
  • 0,2 l mléka
  • 2 ks červené cibule
  • 0,05l  extra panenského olivového oleje
  • 50 g krájených mandlí
  • muškátový ořech, sůl, pepř

Toustový chléb nakrájejte na kostky, zalijte mlékem a nechte nasáknout. Přidejte žloutky, měkké máslo, nasekané kopřivy, najemno nakrájenou cibuli (opečenou na olivovém oleji) a mandle. Dobře promíchejte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Dejte péct do vymazané formy po dobu 45 minut na 180°C.

Pažitkové brambory

  • 700g brambory grenaille
  • 50 g másla
  • 0,05l extra panenského olivového oleje
  • sůl

Umyté brambory podélně překrojte a vložte do mísy. V rendlíku rozehřejte máslo s olivovým olejem na 80°C a přelijte do mísy s bramborami. Pořádně promíchejte, přidejte sůl a 30 minut pečte na plechu v troubě předehřáté na 165°C. Do hotových teplých brambor přidejte pažitku.

Salát

  • 120g špenátu
  • 1/2 svazku medvědího česneku
  •  80g  cherry rajčat

Dresink podle chuti... (Extra panenský olivový olej 0,3l, med 0,1l vinný ocet 0,1l, sůl, pepř. Suroviny rozmixujte.) Špenát a medvědí česnek umyjte a natrhejte, přidejte nakrájené rajčata, dresink a dobře promíchejte.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




V. Kain Kopřivy nejsou. 8:27 30.3.2018

Najdete na Lidovky.cz