Od druhého dne doporučuji k polévce přiřadit již lehké zeleninové jídlo s rostlinnou bílkovinou a pokračovat s lehkým zeleninovým jídelníčkem doplněným hlavně o rostlinné bílkoviny, a to po dobu deseti dnů. Do očistného jídelníčku nám skvěle zapadá i ranní detox smoothie nebo fermentovaná kaše.
Detoxikační polévka
Oheň:
- ½ lžičky kurkumy
- 1 malá bílá ředkev
Země:
- hrst hlívy ústřičné
- 4 lžíce goji bobulí (opraných a namočených na 30 minut)
- 3 cibule
- 1 mrkev
- 1 malý pórek
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Kov:
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- špetka barevného pepře
Voda:
- nerafinovaná sůl
- 2 kostky bio zeleninového bujónu
- 2,5 l vody
- 4 lžíce tamari (bio sójová omáčka)
- 5 cm řasy wakame (natrhané na kousky a 15 minut namočené ve vodě)
Dřevo:
- hrst nasekané petrželky
Postup: Dobře očistíme a propereme zeleninu a houby. Větší hrnec krátce nahřejeme a přidáme olivový olej. Na mírně zahřátém oleji restujeme na kolečka nakrájený pórek. Ředkev a mrkev nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Nakrájenou zeleninu vhodíme do hrnce a krátce restujeme. Přidáme zázvor nakrájený na nudličky a pokračujeme v restování. Zalijeme vodou, rozdrobíme bio bujón a necháme asi 20 minut mírně probublávat. Jakmile je zelenina měkká, přidáme namočenou řasu i s vodou. Přimícháme nasekanou petrželku. Přisypeme kurkumu.
Přidáme hlívu ústřičnou nakrájenou na kousky. Oprané a namočené bobule goji rozmixujeme i s vodou a nalijeme do polévky. Necháme 2 minuty probublávat. Podle chuti opepříme a dosolíme a dochutíme tamari sójovou omáčkou.
KUSTOVNICE ČÍNSKÁ (GOJI):
|