Krém z divokého česneku a drcená brioška
Krém z medvědího česneku
- 50 g másla
- 100 g cibule nakrájené na kostičky
- 30 g hladké mouky
- 5 g česnek nakrájený na plátky
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 g smetany 33 %
- 30 - 50 g medvědího česneku
Na másle zpěňte cibulku nakrájenou na kostičky. Pak přidejte česnek nakrájený na plátky, lehce zpěňte, přidejte mouku, zarestujte a zalijte vývarem a metlou prošlehejte. Provařte 20 minut, přidejte smetanu a ještě 5 minut vařte. Osolte a nalijte do mixéru a do něj dejte medvědí česnek a rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto.
- 10 stroužků česneku
- 100 g klarifikované máslo
Česneky pomalu uvařte v klarifikovaném másle do měkka. Máslo vyceďte.
- 50 g brioška
- 30 g máslo
Briošku lehce rozdrťte a na rozpuštěném másle orestujte dozlatova.
- 5 ks vejce
Vejce dejte do vody a vařte 60 minut při 63 °C, nebo si doma udělejte klasické pošírované nebo 5 minutové vejce vařené ve fresh folii. Do talíře dejte briošku, na ni vejce, okolo konfitované česneky a nalijte okolo polévku, kterou můžete před podáváním nadlehčit promixováním ponorným mixérem.