29. října 2018 6:34 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Malý poklad v kuchyni. Jak na lahodné dýňové pyré?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Dýňové pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Dýňové pyré | foto: Jíme zdravě ve městě i na venkově

Dýňové pyré je malý poklad, který můžete skladovat v mrazáku měsíce. Pak jen rozmrazíte a můžete vykouzlit sladkou kaši se skořicí a přepuštěným máslem nebo třeba lívance.

Budete potřebovat 1 kg dýně hokkaido. 

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozpulte (neloupejte), vydlabejte semínka a obě poloviny přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.

Plech s dýní dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka 40 až 45 minut při 170 až 180 °C. Dýně nechte vychladnout na mřížce. Vydlabejte dužinu, přemístěte ji do mísy a rozmixujte ji tyčovým nebo stolním mixérem dohladka.

Dýňové pyré můžete použít hned nebo skladovat v uzavíratelných sáčcích v mrazáku. V mrazáku vydrží dýňové pyré až 6 měsíců.

TIP Dýňové pyré má v kuchyni využití jak ve slaných, tak sladkých receptech. Zkuste část dýňového pyré zamíchat do těsta na bábovku, buchtu nebo podávat místo bramborové kaše.

Recept pochází z kuchařky Jíme zdravě ve městě i na venkově. 

Lidovky.cz
  • 0Diskuse

Najdete na Lidovky.cz