Huang He
Čínská restaurace s pobočkami ve Vysočanech a Vršovicích je jedním z výjimečných podniků. Nemá na jídelníčku pouze kuřecí, hovězí a vepřové maso, tak jako to bývá ve většině čínských restauracích. V menu nechybí ani jehněčí, ryby, tofu a řada dalších ingrediencí. Navíc v nabídce najdete vždy širokou nabídku specialit šéfkuchaře.
PSALI JSME: |
U koruny
Čínská restaurace U koruny je nejstarším podnikem, kde se čínské pokrmy vaří. Ve Vodičkově ulici ji v roce 1958 otevřel Adolf Hofmeister. Rázem se z ní stala jedna z nejnavštěvovanějších restaurací v Praze. Chodil sem například i Jan Werich a Karel Gott. Původně v ní vařili kuchaři z Pekingu přímo od Mao Ce-tunga, kteří ovládali "palácovou kuchyni". Dnes už restaurace v centru Prahy není, ale najdete ji v Hostivici. A můžete si zde dát Kung-Pao podle nezměněné receptury.
Peking
Na restauraci Peking byste narazit nemuseli, nachází se totiž uprostřed panelákového sídliště na Pankráci. Na jídelníčku převažuje především osmažené maso a zelenina v hustých, někdy až trochu moc lepivých omáčkách, ovšem s tím rozdílem, že omáčky nejsou přecpané glutamátem sodným. Více se dozvíte ZDE.
Dong-Hai
Restauraci v pražských Kobylisích proslavil i bývalý český prezident Václav Klaus, který sem často chodí se svou manželkou. Kromě čínské kuchyně si můžete dopřát také thajské pokrmy. Podnik je rozdělený na kuřáckou a nekuřáckou část a můžete si zde dát také polední menu.
Macao & Wok
V restauraci, která se specializuje na asijské pokrmy, vaří nejen klasickou čínu, ale v jídelníčku mají také část věnovanou originální číně. Restaurace má dlouholetou tradici, otevřena byla už v roce 1993 a od té doby se drží mezi nejlepšími podniky, kde si můžete pochutnat na čínských pokrmech. Navíc zde vaří jedině z čerstvých surovin a pochlubit se mohou také perfektně ochucenými tradičními čínskými omáčkami.