• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
ústřice s česnekem

ústřice s česnekem | foto: Shutterstock

Čerstvé ústřice v akci. Jak na ně?

Jídlo
  •   22:52
PRAHA - Zájem o lahůdku jménem ústřice u nás stále stoupá. Jenom loni zaznamenala společnost Makro, jeden z jejich největších dovozců, meziroční nárůst o 30 procent. Ne každému však musí chutnat a navíc málokdo je umí správně otevřít. V sobotu od 14 hodin se můžete na vlastní oči přesvědčit, jak čerstvé ústřice mistrně zpracovat.

ČTĚTE TAKÉ:

Na Staroměstském náměstí bude totiž odstartováno již 11. mistrovství republiky v otvírání ústřic. Přihlášení profesionálové z hotelů a restaurací tam musí v co nejkratším čase otevřít 30 ústřic. Nejde jenom o rychlost, ale i o čistotu vyloupnutého masa a správné podávání. Vítěz se pak zúčastní mistrovství světa v této nezvyklé disciplíně, které se bude letos konat v Irsku.

Autor: Lidovky.cz