Středa 1. února 2023, svátek má Hynek
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Mušle sv. Jakuba s koprovým beurre blanc s kapary

Mušle sv. Jakuba s koprovým beurre blanc s kapary foto: Kampa Park

Recept
Restaurace Kampa Park slaví 25 let od svého otevření. Šéfkuchař Marek Raditsch připravil při této příležitosti řadu nových receptů. Zároveň ale odtajnil tři z nejoblíbenějších.
  5:35

Mušle sv. Jakuba s koprovým beurre blanc s kapary

  • 12 ks mušle sv. Jakuba
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř
  • tymián, česnek
  • citrón
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 květáku
  • 12 ks rozinek (sultánky)
  • 1 lžíce přepuštěné máslo
  • sůl, pepř
  • 5 ks šalotky
  • 4 dcl bílého vína
  • 1 mrkev
  • tymián
  • kuličky černého pepře
  • 2 lžíce smetany
  • 250 g másla
  • 1 lžíce medu
  • citrón
  • kopr
  • 1 lžíce kaparů

Mušle osolíme a opepříme, zprudka opečeme z obou stran na rozpálené pánvi s přepuštěným máslem. Zmírníme plamen, přidáme česnek, tymián, zakápneme citr.šťávou a přidáme máslo.

Šalotku, mrkev, pepř a tymián svaříme spolu s vínem na sirup. Na mírném plameni přidáme smetanu a postupně vmícháváme kostky ztuhlého másla až se nám vytvoří hladká emulze. Procedíme a přidáme kapary, kopr a dochutíme solí, pepřem, medem a citrónem.

Květák rozdělíme na drobné růžičky a zprudka orestujeme na přepuštěném másle. Dochutíme solí pepřem a přidáme povařené rozinky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!