Lehká hlava
Zatímco stálé menu Lehké hlavy je orientováno spíš na kosmopolitní recepty inspirované středomořím a Jižní Amerikou, denní nabídka se nevyhýbá ani kuchyni středoevropské. Zjistíte tu, že výpečky se dají připravit nejen z vepřového, ale též ze seitanu, řízky pak zase z tofu.
|
Náš tip: Lehká hlava není jen restaurací, ale též uměleckým artefaktem. Pozoruhodné prvky tvořící interiér navrhovali třeba Viktor Koreis, Tomáš Kuthan nebo Ivan Vosecký. Těšte se na hvězdné nebe i zářící nábytek.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Cena denního menu zahrnující polévku, hlavní jídlo a sklenici vody činí 135 Kč.
Dhaba Beas
Bufet, jehož nabídka vychází hlavně z indické kulinární tradice obměňuje nabízená jídla každý den.
|
Vždy můžete vybírat z několika luštěninových jídel, několika druhů salátu, polévek a dezertů. Ingredience, ze kterých se v Dhaba Beas vaří neobsahují geneticky modifikované potraviny a glutaman sodný.
Náš tip: Poboček Dhaba Beas najdete v centu Prahy víc, další jsou třeba v Týnské nebo Na Poříčí.
- objednávka s dovážkou: ano
- takeaway: ano
- cenová hladina: Jídlo se v Dhaba Beas účtuje na váhu, aktuálně za 100 gramů zaplatíte 21,90 Kč.
Estrella
Tým Estrelly si zakládá nejen na tom, že jídla jsou bezmasá, při výběru se snaží zohledňovat též aspekt lokálnosti a sezónnosti.
|
V létě vás tak čekají třeba patizonové řízečky s tomatovým salátem, gratinované brambory se špenátem a risotto s karamelizovaným fenyklem.
Náš tip: Pokud se rozhodnete pro dražší pokrmy ze stálé nabídky, můžete se těšit na bezmasá jídla se špičkovými ingrediencemi včetně lanýžů.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídlo z polední nabídky vás vyjde na 125 korun, malá polévka potom na 40 Kč.