130 let
ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Getty Images

Premium

Obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny i minerály. Jaké tipy na pokrmy z hub přináší Eva Filipová?

Jídlo
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Zbožňuji všechno, co je z hub, a ačkoli se říká, že je jejich výživová hodnota nevalná, není to tak úplně pravda. Houby obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny, minerály, stopové prvky i chitin, který napomáhá pohybu střev a tím i trávení.

Budete-li houby zamrazovat, pak je spotřebujte nejdéle do roka, déle se jejich pobyt v mrazu nedoporučuje. V případě, že dojde k výpadku elektrického proudu na více hodin, pak je raději vyhoďte. Sušené houby uchovávejte ve vzduchotěsných nádobách, kde vydrží velmi dlouho (dobře usušené houby by měly hezky chrastit). 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: