Pátek 6. prosince 2024, svátek má Mikuláš
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Nemlít, jemně nasekat. Jak na svou oblíbenou letní verzi tatarského bifteku poradí Jan Punčochář


Tvarem tartar nemusí připomínat kulatý biftek. Podávejte ho třeba takto, ve formě „klobásky“. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium
Zajímavě dochucený, případně z nějakého speciálního druhu masa připravený tatarský biftek si říká i o lehčí variantu přílohy, než je sádlem nasáklá topinka. Obzvášť to platí teď v létě. Vyzkoušejte k němu třeba křupavý chlebový crumble!

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Hovězí tartar alias tatarský biftek je nejspíš ten vůbec nejznámější a nejoblíbenější pokrm připravovaný ze syrového masa. A dost možná za tím stojí jeho variabilita: kromě toho, že se v něm uplatní rozličné druhy masa od hovězího až po ryby, je takřka nekonečně široká i škála možností, čím vším se dá čerstvě namleté nebo jinak rozmělněné maso ochutit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!