Pátek 29. září 2023, svátek má Michal
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Nemlít, jemně nasekat. Jak na svou oblíbenou letní verzi tatarského bifteku poradí Jan Punčochář


Tvarem tartar nemusí připomínat kulatý biftek. Podávejte ho třeba takto, ve formě „klobásky“. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium
Zajímavě dochucený, případně z nějakého speciálního druhu masa připravený tatarský biftek si říká i o lehčí variantu přílohy, než je sádlem nasáklá topinka. Obzvášť to platí teď v létě. Vyzkoušejte k němu třeba křupavý chlebový crumble!

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet Premium

Hovězí tartar alias tatarský biftek je nejspíš ten vůbec nejznámější a nejoblíbenější pokrm připravovaný ze syrového masa. A dost možná za tím stojí jeho variabilita: kromě toho, že se v něm uplatní rozličné druhy masa od hovězího až po ryby, je takřka nekonečně široká i škála možností, čím vším se dá čerstvě namleté nebo jinak rozmělněné maso ochutit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
první měsíc jen za 1 Kč

Roční

490
890 Kč
Předplatit
+ 6 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

1 690
Předplatit
+ 5 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Kojenecké lahvičky, které šetří přírodu? Vyzkoušejte je s námi zdrama!
Kojenecké lahvičky, které šetří přírodu? Vyzkoušejte je s námi zdrama!

Jestli máte doma malé miminko a zároveň je pro vás důležitá starost o naši planetu, pak rozhodně otestujte nové kojenecké lahve NUK For Nature s...