Pátek 14. května 2021svátek má Bonifác 14 °C občasný déšť Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Ředkvičková pomazánka. Jak ji připravit podle foodblogerky

Ředkvičková pomazánka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Ředkvičková pomazánka | foto: Lucie Grusová

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí se do nich zakousnout. Ale až dostanete chuť i na něco jiného, zkuste si z nich připravit rychlou a přitom chuťově úžasnou pomazánku. U nás doma patří k těm nejoblíbenějším.

Ředkvičková pomazánka

Suroviny

  • 150 g ředkviček
  • 150 g smetanového krémového sýru (Goldessa, Philadelphia, žervé aj.)
  • 50 g modrého sýru (nivy, gorgonzoly, rokfóru aj.)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup: Z ředkviček odřízněte listy a kořínek. Omyjte je a osušte. Očištěné ředkvičky nastrouhejte najemno a vymačkejte od přebytečné tekutiny (aby pomazánka nebyla příliš řídká). Smíchejte je s krémovým sýrem, rozdrobeným modrým sýrem a rozdrceným česnekem. Ochuťte solí a pepřem.

Pomazánku podávejte vychlazenou, s kousky čerstvé zeleniny (skvělý je třeba řapíkatý celer, pokud máte rádi) nebo plátky oblíbeného pečiva (třeba jogurtovým či semínkovým chlebem). Zakrytá, uložená v lednici vydrží několik dní. 

Lucie Grusová o sobě

Vaření jídla mě provází od dětství, bavilo mě už jako malou holku. Mé počátky ale nebyly o vaření zdravého jídla. Naopak. Ke kvalitní stravě jsem se musela prokousat hodně špatným jídlem. Následné zdravotní potíže a nadváha mě donutily podívat se na potraviny z nového úhlu. Začala jsem se v oblasti stravování vzdělávat. Zjišťovat, jaký dopad na mé tělo mají jednotlivé suroviny, objevila jsem nový svět vaření. Váha začala po mnoha neúspěšných pokusech výrazně klesat, zdravotní potíže zmizely. Dnes vím, že strava bez lepku, Paleo nebo Primal je pro mě správnou cestou. Není podstatné jakou “nálepku” stravování dáte. Není to dieta, ale důležitá pravidla a doporučení. Podstatné je, jak na mé tělo jídlo působí, jestli mi energii a zdraví dává, nebo bere. Více se dozvíte na webových stránkách.

Lucie Grusová

Lékařské špičky v kauze obřích pojistných podvodů. Hrozí jim až 10 let

Pojistky před soudem. Případem rozsáhlých pojistných podvodů se škodou zhruba... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Uznávaní doktoři „léčili“ neexistující zranění. V kauze tří stovek pojistných podvodů za 50 milionů korun je obžalováno...

Revmatoidní artritida může zkrátit život až o 15 let, varuje imunoložka

MUDr. Zuzana Humlová Ph.D. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Morové rány, pandemie tuberkulózy či cholery jako příčiny smrti medicína už takřka pohřbila. Nebezpečí ale číhá i u...

Tisknu se k zemi. A rakety se blíží! Reportérka pod sprchou raket Hamasu

Izraelský protiraketový systém Iron Dome ničí rakety odpálené z Gazy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ležím na trávníku, příjemně teplý večer. Byla by to pohoda, ale je to peklo, místo hvězd totiž počítám na nebi zásahy...

Soutěž: Vyhrajte s námi dietní plán na míru a zhubněte do plavek
Soutěž: Vyhrajte s námi dietní plán na míru a zhubněte do plavek

Léto se blíží a je nejvyšší čas myslet na svou linii. Pohyb sám o sobě nestačí, důležitý je také správně sestavený jídelníček. Proto jsme pro vás...