Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Tip na Štědrý večer podle šéfkuchaře Punčocháře: řízky jedině z vykostěného kapra a salát s domácí majonézou


Vyhlášený šéfkuchař Jan Punčochář | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Premium
Chtěli byste na Štědrý den večeřet jako šéfkuchaři? Není nic jednoduššího než se začíst do receptů těch nejlepších. „Rád kapra peču v troubě. Nejprve ho zprudka osmahnu na pánvi na sádle, potom vložím do pekáče chleby, na které řízky položím a dopeču v troubě. Chleby vysají přebytečný tuk a řízky pečením získají skvěle křupavou kůrčičku,“ radí Jan Punčochář. Podívejte se, co připravuje na Vánoce.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

„Kapří řízky dělám zásadně z vykostěného kapra. Nenajdete tam pak ani jedinou kostičku a to je mnohem lepší zážitek z jídla. Dva dny předtím, než se do řízků pustím, kapra nasolím a vložím do mléka. Tak zmizí všechny pachy a vše, co do chuti kapra nepatří. Po vyjmutí kapra opláchnu, osuším a před obalením ještě posypu trochou kmínu,“ radí vyhlášený šéfkuchař.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se