Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Šneci se vracejí na vánoční stoly. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař

Jídlo

  5:07
Chcete letos na vánoční stůl položit něco speciálního? Připravte své rodině či hostům šneky. Není to nic těžkého, jejich přípravu zvládne každý. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař Pavel Veltruský z restaurace Signature.

Šnečí tartiflette (pro 6 osob)

  • 500 g brambor
  • 36 ks šneků
  • 100 g lardonu (slanina uzená za studena) nakrájeného na nudličky
  • 1 dcl bílého vína
  • 2,5 dl smetany
  • ½ hrsti nasekaných kaštanů
  • 500 g  sýru Reblochon
  • 3 stroužky česněku
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 100 g zauzené vepřové nožičky (uvařená obraná a nasekaná) 
  • sekaná listová petrželka
  • 3 ks tymiánu
  • sůl a pepř

Postup: Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na kostky a orestujeme na másle. Vedle dáme na pánev slaninu, maso z vepřové nožičky a šneky a také orestujeme na másle, poté přidáme cibuli, česnek, tymián a brambory. Celou směs zalijeme vínem, přidáme kaštany a pak zalijeme smetanu a zavaříme. Nakonec přidáme petrželku a všechno vložíme do zapékací misky, nahoru dáme podélně rozpůlený Reblochon a pečeme v rozehřáté troubě při 200°C 15-20 minut, dokud se sýr nerozteče. Dopečeme do zlatova.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...