„Pro imunitu z řady vitamínů je vitamín C zcela zásadní. Organismus napadený infekcí ho spotřebuje až desetinásobek doporučené denní dávky. Většina lidí má příjem céčka spojený s citrusy, ale hojně ho najdeme i v šípkách, černém rybízu, rakytníku nebo jahodách. V zelenině jeho významné množství nalezneme v petrželové nati, bramborách, brokolici, růžičkové kapustě, květáku a paprikách. Už 50 g červené papriky nám zajistí doporučenou denní dávku vitamínu C,“ říká nutriční specialistka.
Mangový kefír s rakytníkem
- celková energetická hodnota: 524 kJ
- množství bílkovin, sacharidů a tuků: 6 g / 20 g / 2 g
Suroviny:
- 170 g kefírového mléka
- 70 g manga
- 5 g medu
- 5 g rakytníku
Postup: Mango s medem rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme kuličky rakytníku. Můžeme použít buď sušený rakytník, který nabobtná a změkne, nebo se dá koupit i 100% rakytníková šťáva, ta by se potom pouze s kefírem smíchala.