Pondělí 27. května 2024, svátek má Valdemar
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Velikonoční torta pasqualina. Připravte si doma tradiční italský koláč

Jídlo

  5:55
Hlavní část italských Velikonoc se nese ve znamení grilování, ale italskou klasikou, kterou si můžete připravit doma, je zcela určitě torta pasqualina. Vyzkoušejte tradiční recept italského šéfkuchaře Mattea De Carliho.

Velikonoční torta pasqualina foto: Shutterstock

Velikonoční torta pasqualina

  • 1 balení listového těsta
  • 600 g mangoldu
  • 3 vejce
  • 250 g ricotty
  • 100 g parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup: Mangold omyjte, nakrájejte na kousky a uvařte do měkka s nakrájenou cibulkou. Do uvařené zeleniny přidejte ricottu, parmezán, vejce a vše smíchejte dohromady. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem. Listové těsto umístěte na plech, přidejte připravenou směs a v předehřáté troubě na 200 °C pečte asi 25 minut. Nechte vychladnou a můžete servírovat. 

Velikonoční torta pasqualina
Autor:

Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA
Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA

Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....