130 let
Zázvorky

Zázvorky | foto: Kulinární studio Mafra

Premium

Recept

Zázvorky, kokosky a medvědí tlapičky. Přinášíme úsporné recepty na oblíbené cukroví

Seriály
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak na to, abyste letos při pečení vánočního cukroví nezbankrotovali? Letos se pečení prodraží, vidí to každý, kdo alespoň tu a tam mouku, máslo, ořechy a cukr kupuje. I cukroví se ale dá připravit relativně levně, jen je potřeba nad jeho skladbou i množstvím trochu popřemýšlet.

Zázvorky

■ 2 vejce

■ 2 žloutky

■ 250 g cukru

■ 250 g hladké mouky

■ lžička strouhaného zázvoru

■ na špičku nože amonia

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme v chladu do rána odpočinout, poté rozválíme na plát a vypichujeme libovolné tvary. Přendáme na plech, před pečením necháme krátce zaschnout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, vychladlé můžeme pocákat tmavou čokoládou.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová