130 let
Matteo Guendouzzi (vlevo) a Alexander Lacazette byli také účastníky pijatyky.

Matteo Guendouzzi (vlevo) a Alexander Lacazette byli také účastníky pijatyky. | foto: Reuters

VIDEO: Ožralové! Anglie se vysmívá Özilovi a spol. za alkoholový večírek se 70 lehkými dívkami

Sport
  •   11:45
LONDÝN - Tohle si spoluhráči Petra Čecha z Arsenalu za rámeček nedají. Těsně před začátkem probíhající sezony v úvodu srpna si partička kolem Mesuta Özila uspořádala alkoholový večírek, který si zpestřila inhalováním rajského plynu, který navozuje pocity radosti, ale může způsobit i zástavu srdce. Během večírku si navíc hráči nechali do soukromého londýnského klubu London’s West End přivézt 70 lehkých děv, aby jim jejich party zpříjemňovaly.

‚Naprostý sexismus‘. Populární DJ ‚nutil‘ nejlepší fotbalistku na světě twerkovat

Hvězdy Arsenalu se tak dostaly těsně před tradičním vánočním hracím obdobím v Premier League pod drtivý tlak médií i fanoušků ostatních klubů v Anglii.

Britský deník The Sun totiž získal získal záběry z průmyslové kamery klubu, kde se popíjení šampaňského, vodky a inhalováním „hippy cracku“ oddávaly téměř všechny největší opory klubu.

Hvězdné útočné trio Mesut Özil, Pierre-Emmerick Aubameyang a Alexander Lacazette, dále ofenzivní zálořník Henrik Mchitarjan, obránci Sead Kolašinac a Škodran Mustafi a dokonce i devatenáctiletá francouzská hvězdička Matteo Guendouzzi byli zachyceni, jak se účastní pijatyky se závěrečným balónkovým opojením rajským plynem.

Neuvědomili si ale, že vdechují oxid uhelnatý, který může přivodit kolaps organismu a smrt. Látka, která se používá jako anestetikum, se v Anglii volně prodává. A vedle stavu radosti může způsobit i zástavu srdce. 

A podle experta neměli opilí hráči úplně vše pod kontrolou.

„Někteří vypadali, že omdlévají. Özil si dal velkou dávku a vypadalo to, že ztrácí vědomí, v křesle se sesunul. Kudrnatý mladík (Guendouzi) si také dal a účinky byly ještě horší. Nadechl se plynu, omdlel a zhroutil se na pohovku,“ uvedl nejmenovaný lékařský odborník pro The Sun. 

Celá party připomíná akci českých fotbalistů z roku 2009, kdy si na někdejší hotel Praha, kde reprezentanti bydleli, pozvali po prohraném zápase doma se Slovenskem rovněž lehké děvy a oddávali se pijatyce.

Hráči Arsenalu prý za alkohol a dámskou společnost zaplatili účet mezi 25 až 30 tisíci liber, tedy až 870 tisíc korun.

Autor: lar