130 let
Radek Faksa (12) za Dallas a Tyson Barrie (94) za Toronto v utkání na NHL.

Radek Faksa (12) za Dallas a Tyson Barrie (94) za Toronto v utkání na NHL. | foto: Jerome Miron, Reuters

Faksa asistoval u výhry Dallasu na ledě Rangers

Sport
  •   7:52
New York - Český hokejový útočník Radek Faksa pomohl asistencí na vítězný gól Blakea Comeaua k výhře Dallasu v pondělním utkání NHL na ledě New York Rangers 5:3. Šestadvacetiletý opavský rodák si připsal 18. bod v sezoně. Stars i díky jeho příspěvku zvítězili potřetí z posledních čtyřech zápasů a posunuli se na třetí místo Západní konference.

VIDEO: Simon pomohl Pittsburghu sedmým gólem k výhře ve Washingtonu

Hlavní podíl na vítězství Dallasu měl útočník Joe Pavelski, který vstřelil dvě branky. Zkušený americký útočník se v první třetině prosadil dvakrát během 16 sekund v přesilových hrách a otočil stav utkání na 2:1 pro Stars. Rangers ještě do konce první části vyrovnali zásluhou Bretta Howdena. Dallas o své výhře rozhodl ve druhé třetině, kdy dvěma góly odskočil do dvoubrankového trháku.

Kanadský obránce zaskakující v útoku Mark Pysyk rozhodl hattrickem o vítězství Floridy v Torontu 5:3. Panthers čtyřmi brankami ve třetí třetině otočili stav z 1:3 na 5:3. V dresu Maple Leafs vstřelil jeden gól Auston Matthews a se 37 trefami se posunul na druhé místo v tabulce střelců NHL po bok Alexandra Ovečkina z Washingtonu. V čele boje o Maurice Richard Trophy je s 38 góly český kanonýr David Pastrňák.

Philadelphia bojující o play off porazila trápící se Detroit 3:0 a posunula se na šesté místo Východní konference. Flyers zvítězili posedmé z posledních deseti utkání, naopak Red Wings si připsali už devátou prohru v řadě.

Autor: ČTK