130 let

Lev Praha - CSKA Moskva. Zleva Ivan Něprjajev z CSKA, Topi Jaakola ze Lva a brankář Lva Petri Vehanen | foto: ČTK

Lvu se přestává v KHL dařit. Pražský tým trápí přesilovky a fauly

Sport
  •   8:00
PRAHA - Zbytečné fauly a špatné přesilovky. To jsou největší problémy hokejistů Lva v posledních zápasech. Proto pražský tým v posledních pěti zápasech KHL, z nichž čtyři hrál doma a jeden v Bratislavě, uhrál z patnácti bodů jen sedm. Dokáže se vrátit do formy, kterou měl na začátku sezony?

"Chtělo by se říct, že jsme neodehráli špatný zápas, ale na to tam bylo příliš mnoho věcí, které by se neměly stávat," hodnotil trenér Kari Jalonen po sobotní porážce 1:2 s CSKA Moskva. "Zbytečná vyloučení nás srazila a taky musíme zapracovat na přesilovkách. Ve třech zápasech po sobě jsme v nich neskórovali, bez toho se těžko bude vyhrávat. " Lev přitom proti neoblíbenému soupeři, jenž ho porazil posedmé v řadě, neodehrál tak špatný zápas. Moskvané sice dokázali, že i Alexandera Radulova mají v sestavě spoustu tvořivých útočníků, ale díky zlepšenému pohybu se ve druhé třetině se dařilo držet nadějné skóre 1:1.

Jenže v 15. vteřině třetí části dali hosté gól a vyrovnání si pak pražský celek znemožnil sám. Celkem třikrát při vlastní přesilovce fauloval a přišel tak o naději.  "Naší největší chybou jsou úplně zbytečná vyloučení, která nás sráží od začátku sezony. Nemusela tam být, dostává nás to do kolen. Ty zápasy si tím prohráváme sami a už je to na zamyšlenou," zlobil se kapitán týmu Jiří Novotný. Podobný problém zdůraznil po zápase i kouč Jalonen. "Hned o tom mluvil v kabině a musím říct, že to nebylo nic příjemného poslouchat," tvrdil Novotný. "Ale má samozřejmě pravdu, protože je to pořád dokola. Musíme si to vzít k srdci."

Lev navíc potvrdil, že se mu nedaří v O2 areně - prohrál tam zatím všechny své zápasy KHL. A také, že mu nesedí CSKA, který ho v minulé sezoně porazil v play-off ve čtyřech duelech a ještě dvakrát předtím v základní části. "Nemyslím, že by šlo o soupeře, který nám nesedí," mínil ovšem Novotný. "Podle mého jsme odehráli dobrý zápas a drželi jsme se strategie, kterou jsme si řekli. Nijak jsme nepropadali a nejezdili nám do přečíslení." Jenže prohra s týmem Západní konference může hodně mrzet, tím spíš, že CSKA se dotáhlo na bod od Lva a toho teď po pondělním duelu s Rigou čeká čtyřzápasový výlet do Ruska.

Autor: