130 let

Kladenská radost z triumfu v první lize a z postupu do extraligy. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Jágr začne sezonu v Chomutově, možná ji tam stráví celou. Středočechy povede poprvé v historii Kanaďan

Sport
  •   10:40
Kladno - Hokejisty Kladna posílí pro nadcházející extraligovou sezonu hned šest hráčů ze zámoří. U týmu bude poprvé v historii působit i kanadský trenér Jeff Paul, který bude asistentem hlavního kouče Davida Čermáka. Dres Rytířů budou nově oblékat brankář Landon Bow, obránci Jake Dotchin, Cody Donaghey, Kyle Wood a útočníci Daniel Ciampini s Dannym Kristem.

Nováček nejvyšší soutěže své posily oficiálně představil na čtvrteční tiskové konferenci. „Na jejich příchodu jsme pracovali již od začátku května. Jen jsme čekali na vhodný okamžik, kdy jména zveřejnit, a ten nastal teď,“ řekl hrající majitel klubu Jaromír Jágr.

Nejvýraznější posilou by měl být Dotchin, který odehrál v NHL 103 utkání za Anaheim a Tampu Bay. Dva starty v elitní zámořské soutěži si připsal gólman Bow, jenž by měl být novou týmovou jedničkou. Kristo je poté bývalým juniorským mistrem světa v dresu USA.

Kladenská radost z triumfu v první lize a z postupu do extraligy.
Jaromír Jágr

Středočeši zároveň oznámili, že při rekonstrukci svého stadionu hrát domácí zápasy zřejmě v Chomutově. Je pravděpodobné, že tam stráví celou sezonu.

„Je to pro nás komplikace, kterou ale nemůžeme ovlivnit a musíme na ni reagovat. Vše nyní směřuje k tomu, že sezonu začneme v Chomutově. Ještě ale není vše definitivně potvrzeno,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Lukáš Jůdl.

Autor: ČTK