130 let

Barbora Strýcová a její forhendový útok. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Strýcová na úvod tenisové soutěže družstev porazila Vondroušovou, utkání přihlížel Jágr s Eliášem

Sport
  •   14:48aktualizováno  19:49
Praha - Deštěm přerušovaný první díl třídenního souboje růžového týmu Petry Kvitové s černým výběrem Karolíny Plíškové je vyrovnaný 1:1 na zápasy. První bod charitativní Tipsport Elite Trophy získala pro tým Kvitové Barbora Strýcová výhrou 6:3, 7:5 nad Markétou Vondroušovou. Poté na antuce pražské Štvanice vyrovnala Kristýna Plíšková, která zdolala Kateřinu Siniakovou 7:5 a 6:3.

Poprvé po uvolnění opatření proti koronaviru se tenis v Česku hraje za podpory platících fanoušků. „Tohle mám ráda. Díky, že jste přišli,“ řekla Strýcová na kurtu, u kterého zápas sledovali i hokejisté Jaromír Jágr a Patrik Eliáš.

Strýcová v utkání s Vondroušovou získala brejk na 2:1. „Brutus hraješ. Dobře se hejbeš, člověče,“ chválila Kvitová o pauze Strýcovou, která odvětila: „Zatím.“ Na druhé straně se snažila pomoct kapitánka Plíšková. „Zatlač do bekhendu. Ona taky něco zkazí. Pojď!“ povzbuzovala Vondroušovou, ale ta už první set nezachránila.

V druhé sadě Strýcová vedla 4:1, ale vzápětí prohrávala 4:5. „Zkus jít do druhýho servisu, šoupni to tam, a když to půjde, jdi na síť. Teď nemáš co ztratit. Dáš to!“ slyšela Strýcová od Kvitové a poprvé v kariéře Vondroušovou porazila.

Barbora Strýcová a její forhendový útok.
Vítězná radost Barbory Strýcové.

„Je to jiný, jak jsou holky na lavičce a každá mi říká něco jiného, tak je to uvolněný a přitom chci vyhrát. Je to fajn,“ řekla Strýcová v rozhovoru pro televizi O2.

Utkání Kristýny Plíškové se Siniakovou začalo kvůli bouřce se zpožděním a další přerušení nastalo v prvním setu za stavu 3:2. I v dohrávce Kristýna Plíšková lépe servírovala. „Žeň to a moc nepřemejšlej,“ říkala Karolína sestře. „Ségra, musím říct, co řekne, to platí. Tak jsme na ni párkrát dala,“ řekla Kristýna po výhře.