130 let
Vasilij Kamotský (vlevo) neměl se svým soupeřem slitování.

Vasilij Kamotský (vlevo) neměl se svým soupeřem slitování. | foto: Reprofoto

VIDEO: Ruský pořízek ovládl šampionát ve fackování, za výhru dostal 30 000 rublů

Sport
  •   14:32
PRAHA - Mistrovství ve fackování v ruském Krasnojarsku mělo jednoduchá pravidla. Účastníci zápasu nesmí rány soupeře blokovat, ani se jim jakkoliv vyhýbat. V ranách se obě strany střídají, dokud se jedna z nich nevzdá, neskončí v bezvědomí nebo jej neukončí rozhodčí.

Kde jinde by se takováto soutěž mohla konat než na Sibiři. Na záběrech ruské televize NTV je vidět duel pozdějšího vítěze Vasilije Kamotského (muž s vousy). Právo první rány měl jeho soupeř, nicméně na Kamotském nezanechala žádné stopy. Potom se ale do své dělovky pořízek opřel a jen pohotoví záchranáři zachránili mladíka od pádu k zemi.

Ten ale ještě chtěl pokračovat, a zkusil mohutného Rusa praštit ještě jednou, ovšem ani tentokráte se mu nezdařilo s protivníkem něco významného udělat. Následující rána z dílny Kamotského už byla takového kalibru, že sudí zápas raději ukončil.

Nakonec si Kamotský z turnaje odnesl vítězství a sumu ve výši 30 000 rublů (necelých 10,5 tisíce korun). Soutěž byla součástí sibiřského veletrhu, kde se kromě fackování soutěžilo také v tanci u tyče a „masovém zápase“.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

ВРАЧ‍⚕️ ⁉️В зале есть ВРАЧ⁉️  Сибирские забавы! Или ЭТОНАШАЗАМА2洛!  В продолжении темы! Бой на звание абсолютного чемпиона по идиотизму臘‍♂️, учитывая не соблюдение даже абсурдно существующих правил!  По итогу. Зрелище безусловно захватывающее , но без четкого соблюдениях правил в ней, как и в любом другом деле никуда!  #красноярскглавный #мвдцсибирь #пощечина #красноярск #мма #ммароссия #mmamemes #бойбезправил #этонашазима # #русскиезабавы #зрелище #сборнаяроссии #россия #богатыри

Příspěvek sdílený Денис Вишневский (@dd.vishnevskiy),

Autor: jkr