Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Veganský ’sýr’? Žádný problém, recept z kešu ořechu je jednoduchý

Jídlo

  6:17
Jste vegani a máte rádi sýry? Žádný problém. Připravit si doma veganský sýr z kešu ořechů je totiž vážně jednoduché. Nechte se inspirovat.

‚Sýr‘ z kešu ořechů foto: A co teda jíš?

Kešu sýr

Na 1 kus:

  • 100 g kešu ořechů
  • 15 g lahůdkového droždí
  • třetina stroužku česneku
  • 1 lžička agávového sirupu
  • šťáva z půlky citronu
  • špetka soli
  • 150 ml vody
  • 2 g práškového agaru

Ořechy namočíme nejméně na 1 hodinu do vody, scedíme a přesypeme do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co nás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijeme polovinou vody a rozmixujeme dohladka.

Druhou polovinu vody přelijeme do rendlíku, pečlivě promícháme s agarem, necháme 2 minuty probublávat a sundáme z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmícháme do něj rozmixovanou ořechovou směs.

Připravenou směs nalijeme do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžeme samozřejmě použít i vícero malých formiček), necháme trochu vychladnout a uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujeme na veškeré karbohydráty v dosahu.

Recept pochází z kuchařky A co teda jíš? blogerky Lindy Mullerové. 

Autor:
Témata: sýr, ořechy

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.