Le Terroir
Muflon s tyrolským špekem a kachními játry (4 osoby)
Ingredience:
Půl kila hřbetu z muflona, sůl, pepř, jalovec, 80 g tyrolského špeku, 100 g másla, 200 g kaštanů, dva žloutky, muškátový oříšek
ČTĚTE TAKÉ: |
Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme jalovec a zprudka po všech stranách opečeme. Necháme 10 minut odpočinout. Kaštany rozmixujeme, přidáme máslo v pokojové teplotě, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zabalíme do folie a necháme půl hodiny odpočívat. Na mufloní hřbet dáme najemno nakrájený tyrolský špek. Z kaštanové hmoty vyválíme plát, kterým pokryjeme maso, potřeme máslem a dáme na šest minut do trouby vyhřáté na 180°C. Po vyndání z trouby necháme maso znovu odpočinout a potom nakrájíme na porce.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |