130 let
Zpěvačka a skladatelka Markéta Irglová

Zpěvačka a skladatelka Markéta Irglová | foto: archiv LN - Hynek Glos

Léto na Vyšehradě: divadelní 'oddechovky' i Markéta Irglová

Kultura
  •   13:05
PRAHA - Šest desítek představení uvede do 9. září divadelní festival Metropolitní léto hereckých osobností, jehož 9. ročník začíná dnes na pražském Vyšehradě.

Pořádající Studio Dva pro vyšehradskou scénu připravilo české premiéry komedií Ženy přežijí! a Kutloch aneb I muži mají své dny. Prvním titulem cyklu Léto hereckých osobností bude v pondělí 25. června večer tragikomedie Mira Gavrana Vše o mužích, v níž v režii Jany Janěkové hrají Michal Slaný, Filip Blažek a Maroš Kramár.

Podle producenta Michala Hrubého je společným jmenovatelem téměř všech představení odvěký střet mužského a ženského světa v různých podobách.

První novinkou bude 9. července inscenace Ženy přežijí!, v níž se představí Anna Šišková, Jana Krausová, Jitka Schneiderová v alternaci s Gabrielou Míčovou a Vojta Kotek.

Nejen divadlo

Pod širým nebem vystoupí na vyšehradské scéně také slovenská šansoniérka Szidi Tobias, Dan Bárta & Robert Balzar Trio, Lenka Filipová, Aneta Langerová a držitelka Oscara Markéta Irglová. Ta představí 8. srpna písně z nového sólového alba Anar i Oscarem oceněné písně z filmu Once. V rámci dvojkoncertu s ní vystoupí severoirský hudebník, který si říká Duke Special.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz