130 let

Autenticky vyhlížející seznam vítězů letošních Oscarů se objevil na internetu | foto: ČTK

Na internetu visí seznam vítězů letošních Oscarů

Kultura
  •   12:32
NEW YORK - Kate Winsletová coby vítězka Oscara za nejlepší hlavní ženskou roli. Milionář z chatrče oceněný soškami za nejlepší režii a kameru. To jsou položky z autenticky vyhlížejícího seznamu letošních vítězů filmových Oscarů, který se objevil na internetu, přestože se ceny americké filmové akademie budou udělovat až v neděli večer. Organizátoři Oscarů okamžitě seznam označili za "naprostý podvod".

"Ten dokument je naprostý podvod," řekla mluvčí akademie Leslie Ungerová, podle níž auditoři stále ještě sčítají hlasy. "Existují jen dva lidé, kteří budou znát předem úplný seznam vítězů v obálkách, jež se budou otevírat během slavnostního večera," dodala.

Dokument, který se na internetu objevil, vypadá podepsaný Sidem Ganisem, předsedou americké Akademie filmových umění a věd, která Oscary uděluje. "Předseda akademie není předem o vítězích informován a žádný podobný seznam se nevyhotovuje," prohlásila ale Ungerová.

Pokud by byl seznam pravý, pak by se z Oscara za nejlepší mužskou roli mohl těšit Mickey Rourke a soška za nejlepší výkon ve vedlejší mužské roli by putovala posmrtně australskému herci Heathu Ledgerovi. Za nejlepší ženskou postavu ve vedlejší roli by byla oceněná Amy Adamsová a za nejlepší původní scénář by bral Oscara film V Bruggách.

Autor: Lidovky.cz