130 let
Herec Michael Keyes v seriálu Deadwood. HBO.

Herec Michael Keyes v seriálu Deadwood. HBO. | foto: HBO.

Nabité kolty a plivání na podlahu. HBO plánuje film podle úspěšného seriálu Deadwood

Kultura
  •   14:00
Seriál Deadwood byl jedním z prvních velkých vlastních projektů televize HBO. O filmu na motivy drsného westernu se spekuluje už od zrušení seriálu v roce 2006. Magazín TV Line přišel s informací, že HBO natáčení potvrdila. První klapka by měla padnout na podzim roku 2018.

Seriál Deadwood se točí okolo Setha Bullocka (Timothy Olyphant). Seth byl ještě nedávno strážcem pořádku. Ve snaze začít nový život se ale přestěhuje do města Deadwood v Jižní Dakotě jako úplně normální občan. Chce si otevřít obchod a těžit ze zlaté horečky, která právě zuří na Divokém západě. Seth ale pomalu zjišťuje, že do města se právě kvůli horečce stahuje ta nejhorší sebranka a že před minulostí se utíká opravdu těžko...

Deadwood vysílala televize HBO mezi roky 2004 a 2006. Seriál Davida Milche má na kontě jeden Zlatý Glóbus a osm televizních cen Emmy.

Sonda do hlavy sériových vrahů. Úspěšný seriál Mindhunter točil i David Fincher

O možném filmu se mluvilo již od roku 2006. Magazínu TV Line teď ale informaci o plánovaném natáčení potvrdily nejmenované zdroje přímo od HBO. Je to logické. Casey Blois, programový ředitel HBO, minulé léto řekl: „Chtěl jsem dobrý scénář, který by byl schopen stát sám o sobě. David Milch mi ho dodal a je skvělý. Pokud se nějak finančně dohodneme, projektu nic bránit nebude.“

Natáčení má začít na podzim roku 2018. Podle Bloisových slov má jít o snímek přístupný i pro diváky, kteří jsou seriálem nepolíbení.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek
  • Mohlo by vás zajímat