Čtvrtek 7. prosince 2023, svátek má Ambrož, Benjamin
schránka
Předplatit Premium
Prodloužit Premium
Aktivovat Premium
Premium
Nemáte předplatné
Obnovit Premium
Přihlásit
Můj účet
Lidovky.cz
Lidovky.cz
☰
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Esprit
Premium
Zeptejte se vědců
Témata
O smyslu života
Půdní fauna. Může se stát pomocnicí ve stabilizaci uhlíku?
Blesková zpráva
Není moucha jako moucha. Jak snadněji identifikovat hmyz?
Můžeme vlivem úhynu lesů v horských oblastech očekávat rychlejší a závažnější jarní povodně?
Lidé je chovali jako domácí mazlíčky. Jak probíhala invaze ježků na Nový Zéland
Jak mají přežít ohrožené druhy? Nelegální obchod s medvědy roste i v Česku
Další kousek do koronavirové skládačky? Vědci hledají lék na covid-19
Testosteron nedělá velké bojovníky. Alespoň u chameleonů?
Tichý a jedovatý nepřítel. Formaldehyd se produkuje ve velkém a je součástí mnoha nábytku
Mlhy nad Českem. Jaký je jejich vývoj a jaký mají význam?
Zeptejte se vědců: Co je to za zvláštní ‚housenky‘ na fotografii?
Zeptali jsme se vědců: Mohou se při nadměrném louhování čaje uvolňovat nějaké škodlivé látky?
Zeptali jsme se vědců: Opravdu doprovází otravu fosforem zelený kouř?
Zeptali jsme se vědců: Jaké je složení skořápek vlašských ořechů?
Zeptali jsme se vědců: Jak se jmenuje a kde roste nejohroženější endemit jeřábu u nás?
Zeptali jsme se vědců: Jak hlízkovité bakterie zpracovávají vzdušný dusík?
Zeptali jsme se vědců: Proč se při mikroskopování nepoužívá záření o velmi krátkých vlnových délkách?
Zeptali jsme se vědců: Jaké maximální možné teploty může dosáhnout vodní pára?
Zeptali jsme se vědců: Kolidují spolu protony a elektrony? A co se děje při kolizi s antičásticemi?
Zeptali jsme se vědců: Co vše se muselo u rostlin vyvinout při přechodu na souš?
Zeptali jsme se vědců: Jak je to s nesmrtelností u nezmara
Zeptali jsme se vědců: V jaké podobě zachovávají rostliny ve svém těle energii?
Zeptali jsme se vědců: Suchý lehký přírodní útvar, který se při rozkrojení se rozpadá. Oč se jedná?
Zeptali jsme se vědců: Jak funguje soda a ocet při změkčování vody?
Zeptali jsme se vědců: Jak postupovat při ‚dolihování‘ vína?
Zeptali jsme se vědců: Jak se vyvíjeli koně?
Zeptali jsme se vědců: Proč dusík není skleníkovým plynem, ale vodní pára ano?
Zeptali jsme se vědců: Jak by zněla kytara v heliu?
Zeptali jsme se vědců: Proč na hřebenech vln nebo ve vodě narážející do útesu vzniká pěna?
Zeptali jsme se vědců: Jak se liší Golgiho systém u rostlinných a živočišných buněk?
Zeptali jsme se vědců: Čím je způsobeno, že jednovaječná dvojčata jsou jedno pravák a druhé levák?
Zeptali jsme se vědců: Čím se zabývá výzkum lithiových baterií?
Zeptali jsme se vědců: Jaká je chemická podstata srážení mléka?
Zeptali jsme se vědců: Mají větší organismy ve svých tělech větší buňky?
Zeptali jsme se vědců: Které druhy obojživelníků se využívají v biomedicíně?
Zeptali jsme se vědců: Prdí také hmyz, například vážky?
Zeptali jsme se vědců: Zívají i zvířata. Jenže jaký biologický význam to má?
Doporučujeme
předchozí
1
2
3
4
5
6
7
další
Témata:
Alpy
,
bakterie
,
COVID-19
,
Česká inspekce životního prostředí
,
Fólie
,
Formaldehyd
,
Fyziologický ústav Akademie věd České republiky
,
Island
,
Krkonoše
,
les
,
mléko
,
Nový Zéland
,
Ondráš
,
povodeň
,
Severní Amerika
,
Ústav makromolekulární chemie AV ČR
,
Václav Veverka
,
vejce
,
Zeptejte se vědců
,
znečištění
Komerční sdělení
mobilní zobrazení
Mobilní zobrazení
Newslettery
RSS
Facebook
Twitter
Instagram
Lidovky.cz
© 2023 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters. Rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat dle ustanovení § 39c autorského zákona je bez souhlasu MAFRA, a. s. zakázáno. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu. Provozovatelem serveru Lidovky.cz je MAFRA, a.s., se sídlem Praha 5, Karla Engliše 519/11, PSČ 150 00, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a.s. je členem koncernu AGROFERT.
Napište nám
Kontakty
Inzerce na Lidovky.cz
Inzerce v LN
VOP
Osobní údaje
Cookies
(
seznam
)
AV služby
Kariéra
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu
Přihlášení