Som Tam salát
- 20 g zelených vařených fazolek
- chilli paprička rawit (počet kusů podle chuti)
- 1 líce sušených krevet
- 2 lžíce loupaných arašídů
- 30 g zelené papáji nakrajené na nudličky
- 20 g čínského zelí na nudličky
- 20 g salátové okurky bez semínek (na nudličky)
- 20 g sojových klíčků
- 6 lístků thajské bazalky
- 4 snítky koriandru
- 8 lístků máty
- cherry rajčata nakrájené na poloviny
dresing:
- šťáva z 1 limety
- 1 lžíce palmového cukru nastrouhaného
- ½ lžíce rybí omáčky
Postup: Suroviny na dresing smícháme dohromady, aby se cukr rozpustil. V hmoždíři rozdrtíme arašídy, sušené krevety a chilli papričky. Do hmoždíře přidáme nakrájenou papáju a bylinky a vše promícháme. Přendáme základ do misky, přidáme ostatní suroviny a dresink a vše promícháme a podáváme.